Wie ben ik

Geplaatst op

Ilja uw hondenkapper in Alkmaar

Al sinds kleins af aan ben ik dol op honden. Ik leerde alle rassen uit mijn hoofd, uit de grootste en dikste hondenboeken en verzamelde informatie over honden. Ik ben opgegroeid met een blonde Bouvier uit het asiel. Een schat van een hond die veel geborsteld moest worden en waarbij er veel vachtonderhoud gedaan moest worden.

Onze hond werd getrimd en ik kan mij nog goed herinneren dat ik dan stiekem ging gluren door een stukje raam, bij de trimsalon waar mijn hond werd getrimd. Dit fascineerde mij enorm.  Daar begon de liefde voor het vak. Een aantal jaar geleden ben ik begonnen met de opleiding Hondentrimmen aan het Huisdier Kennis Instituut. Ik heb veel ervaring opgedaan bij verschillende trimsalons door heel Nederland. Ieder heeft zijn eigen specialisme en zo heb ik ervaring met verschillende hondenrassen. Door deze ervaring krijgt iedere hond de juiste vachtbehandeling. In 2016 heb ik mijn vakbekwaamheidsdiploma Hondentoiletteren behaald.

Ik vind het belangrijk dat de hond zich bij mij in de salon prettig voelt tijdens de trimbehandeling. Ik heb daarom ook meerdere cursussen gevolgd over hondengedrag. Dit draagt bij dat ik de lichaamstaal van de hond beter begrijp en meer op zijn of haar behoefte in kan spelen, om de behandeling voor de hond zo min mogelijk stressvol te laten verlopen.

Zelf heb ik drie honden. Één oud, hoog bejaard herplaatser hondje. Een Husky/Herderkruising waar ik les mee geef op de basisschool, om kinderen te leren omgaan met honden. We leren samen de kinderen de lichaamstaal van de hond beter te begrijpen, wat het aantal bijtincidenten sterk reduceert. En ik heb één jonge werkhond. Een Herdershond waar ik veel hondensporten mee beoefen.

Hondenkapper in Alkmaar met salon aan huis

Mijn trimsalon in Alkmaar zit aan huis. Door deze huiselijke sfeer merk ik dat dit minder stress oplevert bij honden. Ik werk met maximaal één hond tegelijk en werk niet met droogcabines en wachthokken. Doordat de volledige aandacht gaat naar de hond, is deze niet te lang in de salon, wat prettig is voor zowel hond als baas.

Ik neem wel de tijd die nodig is om tot een mooi eindresultaat te komen maar belangrijker nog, de tijd die ervoor nodig is om de trimbehandeling voor de hond als prettig en positief te ervaren. Om de kwaliteit van mijn werk te behouden, volg ik workshops en cursussen om up to date te blijven en zo krijgt iedere hond de juiste vachtbehandeling. Graag tot ziens bij uw hondenkapper in Alkmaar: Hondentrimsalon Victorie.